2011. június 29., szerda

A remény - az elmúlás okozta fájdalom ellenszere



Minden ember életében jelen van az elmúlás, akár tetszik, akár nem. Új fejezetek kezdődnek, más fejezetek lezárulnak. Ez az élet rendje, hogy minden egyszer elmúlik. És ez az elmúlás mindig fájdalommal jár. Ha valami elmúlik, hiányérzetet hagy az emberben, már csak az emlékek maradnak, és abból táplálkozva megy tovább az életünk. Minden egyszer csak emlék marad, ami lassan elhalványul. 

2011. június 24., péntek

Átváltozik-e a bor vérré?


Az úrvacsoráról szeretnék írni. Nem sokan írnak erről a témáról, nem sok tanítást hallani róla. De amióta egyre gyakrabban kezdtük gyakorolni a gyülekezetben, egyre többet gondolkodok én is ezen, és Isten adott egy két gondolatot ezzel kapcsolatosan, amit most megosztanék minden kedves olvasómmal.

2011. június 13., hétfő

"Minden forrásom belőled fakad." 87. Zsoltár 7. verse



Ahogyan ma reggel megszólított az Úr ezen az igén keresztül, nagyon elgondolkoztam. Tényleg minden forrásom Ő belőle fakad? Mindenhez Ő belőle merítek erőt? Mindenemmel Ő hozzá fordulok? Minden új napom Ő vele kezdődik? Mindenért Ő neki adom a dicsőséget? Elvezetett a Szent Szellem a János evangéliuma 4. részéhez. Jézus beszélgetése a samáriai asszonnyal.

2011. június 10., péntek

Pünkösd - Az ígéret beteljesedése! - A Szent Szellem eljövetele


"Íme, mondom nektek, emeljétek fel a szemeteket,
és lássátok meg, hogy a mezők már fehérlenek az aratásra." János 4,35 


"Mert tiétek ez az ígéret és gyermekeiteké,
sőt mindazoké is, akik távol vannak, 
akiket csak elhív magának az Úr, a mi Istenünk."  
ApCsel 2,39